De zwarte beertjes CAT

Wat is de CAT?

De CAT is dé zwarte beertjes catalogus. Hij is samengesteld door een groep verzamelaars (Peter Knollema, Frans van Mourik en vele anderen) die alle zwarte beertjes in hun bezit samengevoegd hebben tot 1 grote catalogus. Hieronder staat een voorbeeld uit de CAT.

Voorbeeld pagina CAT

Vanaf vandaag is de CAT te downloaden (zie rechts). De CAT is samengesteld voor verzamelaars en door verzamelaars. Het is absoluut niet de bedoeling dat hij gebruikt wordt voor commerciele doeleinden. Het copyright voor alle boeken en voorkanten ligt bij AW Bruna uitgevers. Voor ons verzamelaars is de CAT een uiterst handig hulpmiddel gebleken om onze verzameling te categoriseren, vergelijken en aan te vullen.

Toen we begonnen met de CAT hadden we nog geen idee hoeveel verschillende zwarte beertjes er nou eigenlijk zijn. Schattingen liepen uiteen van drieduizend tot zesduizend. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en zitten we daadwerkelijk rond de zesduizend verschillende uitgaves! En nog steeds groeit de CAT iedere maand, zij het op bescheiden schaal. Helemaal compleet zal de CAT wel nooit worden, maar veruit de compleetste lijst beschikbaar voor liefhebbers is hij wel!

Het is de bedoeling dat ongeveer eens per drie maanden een nieuwe versie van de CAT uitkomt. Er wordt een wijzigingenbestand bijgehouden ten opzichte van de vorige versie, zodat snel bekeken kan worden wat er veranderd is sinds de vorige keer. De CAT die online staat is altijd de nieuwste versie. Ben je op zoek naar een oudere versie, stuur me dan even een mailtje.

Een willekeurig stukje CAT

Aan het downloaden van de CAT zijn geen voorwaarden verbonden. Wij verzamelaars vinden dat je je hobby niet zou moeten commercialiseren. Ik zou het echter zeer op prijs stellen dat als je eventuele aanvullingen hebt, je deze aan mij doorgeeft. Deze aanvullingen kunnen we dan weer in de CAT opnemen zodat iedereen ervan mee kan genieten.